Продължете към съдържанието

Движението за национална кауза (ДНК) награди столични свещеници

1440379На 29 ноември в Софийска света митрополия се проведе среща на основния екип на ДНК – Движение за национална кауза, с ръководството на Софийска митрополия.
В срещата участие взеха Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит и десетина духовници от различни столични храмове.
Владиката приветства г-н Андрей Арнаудов, инициатор на Цационалната кауза и неговите сътрудници, които водят борба с демографската и накратко даде идеи за разширяване на  кампанията.


Г-н Арнаудов представи новите изисквания и обобщи резултатите от успешно преминалите двете кампании като подчерта, че втората отбелязва над 100 % ръст.
От своя страна присъстващите духовници представиха своите идеи за развитие, като подчертаха необходимостта от катехизиране на семействата. Те предложиха да се организират срещи, беседи и да се  издаде образователна литература, която да подпомага православното ограмотяване на християнските семейства.
В конструктивен дух премина срещата на организатори на ДНК и преките изпълнители на извършването на Тайнството Кръщение.

Тя завърши с раздаване на сертификати, с които Националната кампания за насърчаване на раждаемостта официално благодари на софийски духовници, за активното им  участие в кампанията.
Еп. Поликарп като отбеляза, че много малко са случаите, в които се благодари на свещениците, използва случая и той от своя страна да насърчи столичните свещенослужители. С благопожелания за успешна и ползотворна обща работа за благото и бъдещето на България се разделиха духовници и организатори на Националната кампания за насърчаване на раждаемостта.

+++
"Направи го сега" е Движение за национална кауза. То е информационна и образователна кампания от ново поколение. Един от основните проблеми, с които кампанията се бори е свързан с раждаемостта и късното решение за създаване на дете.
Кампанията разширява своя обхват и освен да насърчава двойки и семейства да създават деца стимулира всички мъже и жени във фертилна възраст, които по различни причини все още отлагат, да помислят кога ще е най-подходящия момент за тях да направят тази крачка. Третото издание на кампанията ще надгради започнатото и ще се стреми към осезаема ефективност и реални резултати.
За целта ДНК въвежда допълнителен стимул за участие в кампанията "Направи го сега", като подарява издръжка за първите 12 месеца на 20 бебета.
Така третото Национално кръщене ще се проведе през есента на 2020 г. (само по желание на родителите) за всички деца, заченати между 1 март и 31 декември 2019 г.
Бебешкият „ДНК пакет“ е на стойност 6000 лв., за всяко дете, и включва най-необходимото за отглеждането му през първите 12 месеца – дрехи, пелени, храна, аксесоари, козметика, количка, играчки и педиатричен пакет.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content