Продължете към съдържанието

Българският патриарх прие днес Житомирския митрополит Никодим от Украинската православна църква – Московска патриаршия

739Българският патриарх Неофит прие днес Негово Високопреосвещенство Житомирския митрополит Никодим от Украинската православна църква – Московска патриаршия, който е на посещение в страната. В началото на приема митрополит Никодим поздрави Светейшия патриарх от името на Киевския митрополит Онуфрий и митрополитите от УПЦ-МП. Той сподели още за духовния живот в Украйна, като сподели и своите впечатления от България. Митрополит Никодим бе у нас за празника на руското подворие в София, където на 6-и декември отслужи и св. Божествена литургия. Той разказа на Светейшия патриарх и за своето посещение в няколко от българските манастири, като допълни, че навсякъде му е било оказано топло гостоприемство.

На срещата участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Св. Синод.

В края на приема бяха изразени взаимни чувства на радост и надежда, както и пожелание за тържествено и радостно посрещане на Рождество Христово.

Източник: bg-patriarshia.bg

Visits: 0

Skip to content