Продължете към съдържанието

Архиерейска св. Литургия храм “Св.Троица”, гр. Божурище

P1590352На 29 декември Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети енорията на гр. Божурище. С благословението на Негово Светейшество Неофит митрополит Софийски и патриарх Български, епископът отслужи Архиерейска св. Литургия в храм “Св. Троица“ в града.

Заедно с него в съслужение влязоха архимандрит Самуил от Видинска епархия, архимандрит Евтимий, йеромонах  Стефан от Троянската света обител, свещеник Богомил Вангелов, предстоятел на храма, свещеник Костадин Тренев, свещеник Георги  Читалов и петима дякони, ръководени от йеродякон Вартоломей.
Неделното богослужение бе уважено от Георги Димов, кмет на града и от множество християни, които с особено внимание слушаха църковните песнопения и молитвено участваха в съборното богослужение.

Песнопенията на утренята бях изпълнени от Светослав Цеков и Ангел Младенов, а литургийните от Женския хор при храма.
С пастирско слово към присъстващите, в края на литургията се обърна еп. Поликарп. Той разтълкува днешното св. Евангелие и поздрави всички с Рождественските празници като отправи благопожелания за настъпващата 2020 г.
Негово Преосвещенство благослови и свещенството, кмета, дарителите на прекрасния храм, който вече 11 години отваря ежедневно врати, и присъстващите от името Софийския митрополит Неофит, като подчерта че нашият народ има нужда да живее целокупно и единомислено като едно голямо християнско семейство в своята православна вяра, и преподаде патриаршеския благослов.
В отговор свещеник Богомил Вангелов изрази своята синовна благодарност на Негово Светейшество патриарх Неофит, на неговия викарий епископ Поликарп за благодатната служба и отправи покана за следващи гостувания.

Текст и снимки:  Весела Игнатова

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 2

Skip to content