Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня в манастира „Св. ап. Петър и Павел“, с. Долни Лозен

PAM4346На 15 януари, в навечерието на деня за поменаване честните вериги на св. ап. Петър, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит бе отслужена архиерейска вечерня в Долнолозенския манастир „Св. ап. Петър и Павел“.

Богослужението възглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, свещеник Захарий Димитров, ефимерий на манастира, протойерей Иван Плещов, предстоятел на храм „Св. Николай Мирликийски“ в гр. Елин Пелин, свещеник Костадин Тренев, както и дяконите Петър Славов и Пламен Николов.

В зимната вечер заедно с духовниците и десетки миряни бяха посрещнати топло, с грижа и гостоприемство от игуменката на манастира монахиня Марина.

Със слово епископ Поликарп поздрави и благослови духовенството, сестринството, певците и всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, припомни за подвига на св. ап. Петър и призова християните „да вървим достойно по неговия път, да бъдем топли към всяко добро и угодно на Бога дело и студени към всеки грях и към всяка човешка лошотия“.

В отговор отец Захари отправи благодарност за благодатната служба, като покани викария на Софийския митрополит на нови бъдещи съвместни молитви, сгряващи душата.

По време на вечернята бе отслужен и чинът на петохлебието, за здраве и спасение на всички присъстващи и техните близки.

Текст: Пламен Михайлов

Снимки: Пламен Михайлов (1), Александър Ангелов (2)

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК (1)

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК (2)

 

Visits: 0

Skip to content