Продължете към съдържанието

Новият архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия на срещи с кмета и областния управител

arhiereiski namesnik obalstНа 20 юли новият архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак проведе среща с г-н Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил.

Два дни по-късно областният управител Виктор Янев се срещна с архимандрит Исаак. Янев приветства с „Добре дошъл“ новото духовно лице, поздравявайки го с назначаването му от 15 юли тази година за архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия.

Архиерейският наместник поздрави кмета и областния управител, като им преподаде благослов от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

По време на срещата областният управител и архимандрит Исаак обсъдиха изучаването на предмета „Религия“ в местните училища, както и необходимостта от извършване на дейности по реставрация и реконструкция на някои храмове в региона. Коментирана бе и възможността за съдействие от страна на областния управител за получаването на по-детайлна информация относно програми, по които може да се кандидатства за възстановяване на храмовете.

 Двамата изразиха увереност, че отношенията между държавната власт, местното самоуправление и архиерейското наместничество ще продължат да бъдат все така добри, както досега. „Вярвам, че трудейки се заедно и в общо сътрудничество ще постигаме целите и добрите намерения на Църквата за благото на жителите на област Кюстендил“, заяви архимандрит Исаак.

Новият архиерейски наместник подари на областния управител икона на Свети Великомъченик Мина. Янев от своя страна подари на госта си символичен плакет на Областната управа.

Източник и снимки: Областна администрация Кюстендил, kustendil.info

{gallery}2020-07-20{/gallery}

Visits: 0

Skip to content