Продължете към съдържанието

Опело Богородично в гр. Кюстендил

0В навечерието на празника Успение Богородично в гр. Кюстендил, в централния храм, който празнува своя престолен празник, бе отслужено съборно вечерно богослужение с Опело на Пресвета Богородица.

Богослужението оглави архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение с иконом Генади Генадиев, председател на църковното настоятелство на храм "Св. вмчк. Мина", протойерей Светослав Григоров, предстоятел на празнуващия храм, протойерей Иван Янчовичин, предстоятел на храм „Св. вмчк. Димитър“, протойерей Даниил Хаджийски, свещеник Стефан Георгиев, свещеник Тодор Точев и свещеник Иларион Стоянчов.

В богослужбата помагаха кандидат-семинаристите Димитър и Стефан от града, които неотдавна бяха подстригани за четци и свещоносци.

Опелото бе извършено по чина на новоиздадената книжка на Софийска света митрополия, която е под редакцията и с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и митрополит Софийски Неофит.

След Опелото бе извършена лития около храма със светата Богородична Плащаница. В края на богослужението архимандрит Исаак припомни свещената история за Успението на Св. Богородица и за чудесното събиране на апостолите в този ден, отбелязвайки, че както те, така и ние с присъствието си на богослужбата сме участници и свидетели на това велико събитие.

{gallery}2020-08-14o{/gallery}

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content