Продължете към съдържанието

Нова книга със съчинения на протойерей Георги Флоровски излезе от печат

1860397 1 scaled"Богословие и свещенство" е заглавието на новото печатно издание на Софийска света митрополия и Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Книгата се издава с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и с финансовата подкрепа на Софийска света митрополия.

Изданието е осми том от поредицата събрани съчинения на протойерей Георги Флоровски (1893-1979), посветена на 40-годишнината от кончината на автора.

Съставителството, редакцията и встъпителната статия е на доц. д-р Павел Павлов.

"Тук са събрани, от една страна, текстове от 30-те години (след 1932 г., когато Георги Флоровски става свещеник), които продължават линията на хронологичното издаване на съчиненията, а от друга страна, това са материали, които в последните години по един или друг начин са попаднали в полезрението на преводачите – било за преподавателска или изследователска употреба. Повечето от текстовете в този том са свързани както с ранния свещенически период на отеца, преди заминаването му за Америка, така и периода на късния "американски" Флоровски, но при всички положения текстове на свещеника Георги Флоровски. Може би това натежа при формулирането на заглавието на тома "Богословие и свещенство"."

Доц. д-р Павел Павлов

Книгата можете да закупите на цена 18 лв. от Домакина на Софийска света митрополия – г-н Кольо Лозанов.
За контакт: гр. София, ул. Калоян №7, ет. 1, стая 7, тел.: 02/ 987 74 89, 0879 259 293.

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content