Продължете към съдържанието

В Кюстендил бе отбелязан Празникът на българската независимост

2С празнично честване Кюстендил отбеляза навършването на 112 години от обявяване Независимостта на България. С вдигане на трибагреника и под звуците на националния химн започна тържественото отбелязване в Кюстендил, което бе уважено от областния управител Виктор Янев и главния секретар Гергана Михайлова.

Представители на различни институции и десетки граждани се включиха в церемонията, която се състоя пред Арката на централния площад „Велбъжд“. Бе произнесено и слово, посветено на годишнината от историческото за страната ни събитие. Общинският духов оркестър също бе част от празничната програма.

Венец от името на Областна администрация – Кюстендил поднесоха губернаторът Виктор Янев и главният секретар на институцията Гергана Михайлова.
Венци и цветя бяха положени също от архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак и иконом Светослав Григоров, от зам.-кметовете на община Кюстендил, от председателя на местния парламент Михаела Крумова, от общински съветници, организации и граждани.

Честването в Кюстендил продължи с празничен концерт с участието на ВФ „Неразделни“.

Източник: Областна администрация Кюстендил

{gallery}2020-09-23{/gallery}

Visits: 0

Skip to content