Продължете към съдържанието

Тържествен водосвет за празника на гр. Бобов дол

1940059 1На 27 октомври 2020 г. се навършват 53 години от обявяването на Бобов дол за град. В чест на събитието в градския амфитеатър се проведе празнична програма с музикални и танцови изпълнения.

Празненството започна с тържествен водосвет, който с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе отслужен от Негово Високопреподобие архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение със ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, местният свещеник Венцислав Ангелов и протойерей Костадин Тренев.

На събитието присъстваха също така г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска св. митрополия, иконом Светослав Григоров, свещеник Георги Марков, както и г-жа Елза Величкова, кмет на Община Бобов дол, и г-жа Елеонора Христова, председател на Общинския съвет.

Пред десетките жители на града архимандрит Исаак поздрави всички присъстващи от името на Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като им благопожела здраве, сили, благоденствие и „Бог да благославя вашите семейства, този град, да имате любов помежду си -любов, която изпълва и която твори.“

Кметът на Общината г-жа Величкова отправи благодарности чрез архимандрит Исаак на Негово Светейшество патриарх Неофит и на г-н Ангел Младенов за тържествения водосвет, като им връчи дарове от името на Общинската администрация и жителите на града. В словото си тя призова съгражданите към добротворство с думите: „Ще променим Бобов дол като променим първо себе си“.

_1940065

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content