Продължете към съдържанието

Виртуална беседа за празника Въведение Богородично в гр. Самоков

v 2020 11 19 11 30 24По повод църковния празник „Въведение на Пресвета Богородица в храма”, Младежкият дом в гр. Самоков, по направление „Вяра и морал”, проведе онлайн издание за Деня на християнското семейство и младеж, което беше наблюдавано на живо в интернет от учители, родители и деца.

Любезната покана от страна на г-жа Латинка Щъркелова, управител на Младежкия дом, беше отправена към Архиерейския наместник на Самоковска духовна околия – иконом Михаил Колев и г-жа Ива Миленкова. Последователно бяха задавани интересни и съобразени със съвремието ни въпроси относно историята на християнския празник, състоянието на днешното семейство в България, причините за бездуховността на младото поколение и особено важната роля на Българската Православна църква във възпитанието на вяра, добродетелност и морал сред децата. Подчертана беше нуждата от въвеждането на предмета Религия-Православие в българските училища като задължително изучаван в подходящата форма.

Отец Михаил превъплъти чувствата на взаимна обич, доверие и уважение в християнското семейство чрез Христовата притча за талантите и обобщи колко е важно за родителите да бъдат търпеливи насадители на евангелски добродетели в детските сърца от най – ранна възраст. Г-жа Миленкова разказа за своя собствен опит в грижата за многочленно семейство и сподели, че въпреки трудностите и изпитанията, чувства благословението Божие и радост от семейната любов във всеки ден от живота.

В заключение, водещата и участниците в предаването отправиха взаимни благопожелания за настъпващия празник на християнското семейство и размениха скромни подаръци.

 

Visits: 1

Skip to content