Продължете към съдържанието

Елеосвещение в храм “Успение на Пресвета Богородица”, гр. Самоков

IMG 3456В дух на изпълнение на Христовите думи: „Никой няма любов по-голяма от тази – да положи душата си за своите приятели.” /Йоан. 15:13/, както и "Болен ли е някой между вас, нека повика презвитерите църковни и те да се помолят над него, като го помажат с елей в името Господне. И молитвата, произлизаща от вярата, ще изцери болния, и Господ ще го дигне; и ако е грехове сторил, ще му се простят" /Йаков 5:14-15/ и по призива на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и Патриарх Български, по повод разпространението на смъртоносната заразна болест COVID-19, в Неделята преди Рождество Христово, в Митрополитския храм „Успение на Пресвета Богородица“ в гр. Самоков беше отслужено съборно тайнството Елеосвещение.

Участие взеха архиерейският наместник иконом Михаил Колев, предстоятел на храма, протойерей Любомир Мишков, протойерей Георги Николов и протойерей Емилиян Дамянов.

IMG 3457Проникнати от духа на седемте апостолски и евангелски четива, главопреклонните молитви към Всеподателя Бога и изпросването на Неговата небесна целителна сила, богомолците с духовен трепет и упование приеха светото елейно помазание. Осветеното от Бога целебно миро беше пренесено във всички храмове от техните енорийски свещеници за помазване и изцерение на вярващите. Взаимно и в дух на Христова обич, духовници и миряни си пожелаха духовна радост и крепки здрави дни в светлината на Христовото Рождество да пребъдват в семействата и домовете на всички.

Текст и снимки: Самоковска духовна околия

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content