Продължете към съдържанието

Архирейски благослов за 91-вия рожден ден на ставрофорен иконом Цанко Тотев

IMG 9503На 2 април 2021 г. един от най-възрастните свещеници в Софийска епархия – ставрофорен иконом Цанко Тотев от с. Лозен навърши 91 години и отбеляза 41 години свещеническо служение.

По повод личния празник на свещеника, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети енорията на с. Горни Лозен и поздрави скромния, но достолепен духовник, който всеотдайно и ревностно вече три десетилетия обгрижва софийската енория.

Владиката бе тържествено посрещнат пред най-новия и благолепен храм „Св. Атанасий Велики“ от рожденика – отец Цанко и от предстоятеля на храма – свещеник Георги Марков.

Да поздравят своя духовен отец в храма бяха дошли от София негови чеда и приятели, както и мнозина енорияши.

Застанал на солея в храма, владиката поздрави от името на Негово Светейшество Софийският митрополит и патриарх Български Неофит достолепния свещеник и като му отправи благопожелания, му поднесе красив букет и постна торта.

"Бог да ти дава здраве и дълги години да се молиш за нас, да ни събираш и духовно да ни радваш!" – благопожела епископът.

От свое име и от името на църковните настоятели свещеник Георги Марков също поздрави отец Цанко и му подари икона на св. Николай Мирликийски с обков, както и нагръден кръст, украсен с полускъпоценни камъни.  

Развълнуван, достойният свещенослужител благодари за оказаната чест на всички духовници, енориаши и духовни чеда, дошли да уважат личния му празник.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК


 

Visits: 0

Skip to content