Продължете към съдържанието

Лазарки от детска градина „Елхица“ гостуваха в столичния храм „Рождество Христово“

IMG 9751На 22 април, ден преди празника Възкресение Лазарово, известен и като Лазаровден, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети енорията при столичния храм „Рождество Христово“. Това е един от софийските храмове, в които има активно неделно училище, което вече три години под ръководството на г-жа Велина Андонова развива успешна и интересна образователна дейност.  

На Лазаровден в големия столичен квартал „Младост“ има традиция деца-лазарки да посещават районната община и да поздравяват работещите в нея. Със създаването на енорийското училище при храм „Рождество Христово“ вече е установено ден преди малките лазарки да тръгнат из квартала, да отидат първо в църквата, за да получат благословението на духовниците.

С особено старание и тази година малчуганите от 52 ДГ „Елхица“ с директор Виолета Коцева се бяха подготвили с празнична програма и заради прототивоепидемичните мерки се събраха в двора на красивия нов храм.

С трепет и вълнение те посрещнаха Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. С прекрасните си изпълнения на стихчета, обреди, игри и танци, децата зарадваха владиката и духовниците при храма во главе с иконом Димитър Генчев. Детският талант умили събралата се публика, като особено впечатляващо бе изпълнението им на лазарски песни. В края на програмата владиката благослови децата и техните учителки, които с много любов и желание работят с тях, като им подари и торбички с подаръци.

Текст: Весела Игнатова
Снимки: архимандрит Евтимий, Весела Игнатова

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content