Продължете към съдържанието

Дентални медици помагат на Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян“

300521 1Екипи от клиниките „ЕО Дент“ и лично учредителите д-р Валентин Павлов и неговата съпруга д-р Венета Павлова оказаха подкрепа на Църногорската света обител.

На 30 май 2021 г. – Пета неделя след Пасха, на Самарянката, в манастира дойдоха повече от 100 дентални лекари, медицински сестри и помощен персонал от клиниките, които са осем в София и две в Перник. Те оказаха помощ на манастирското братство по почистването на стаите за гости в манастира и други помещения, както и по облагородяването на двора. Погрижиха се и за дърветата, които като фиданки те бяха подарили на манастира.

Акцията завърши с молебен пред частица от мощите на св. Антипа – небесен покровител на зъболекарите, специално донесена за случая от столичен храм, както и водосвет за здраве и благоденствие на добротворците. Благословено беше и ястие, приготвено в манастира специално за тях.

Събитието беше първото от богата програма, посветена на 19-ата годишнина от учредяването на „ЕО Дент“. То се превръща в традиция, тъй като и предни години за рождения ден на клиниките екипи са помагали на манастира. Наред с това монасите разчитат на своите приятели и за денталното си здраве.

Текст и снимки: Монахиня Павла (Борисова)

{gallery}2021-06-01{/gallery}

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content