Продължете към съдържанието

Пострижение за монах в Осеновлашкия манастир „Рождество Богородично“ – „Седемте престола“

IMG 7215На 11 юни, в манастира „Рождество Богородично“ край с. Осеновлаг, който е известен и като „Седемте престола“, бе отслужено вечерно богослужение.

Вечернята бе предстоявана от йеромонах Натанаил от манастирското братство, в съслужение с йеродякон Вартоломей, а за църковните песнопения се погрижиха архимандрит Евтимий, протойерей Костадин Тренев и Ангел Младенов, секретар на Софийска св. митрополия.

На службата присъстваха молитвено Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Севастиан, игумен на манастира, архимандрит Януарий, архиерейски наместник на Годечка духовна околия, йеромонах Гавриил от братството на светата обител, йеродякон Поликарп, свещеник Илиян Кирилов, както и редица поклонници.

В края на вечернята, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе извършено пострижението в монашество на Божия раб Костадин с духовното име Михаил. Новият брат на манастира бе воден под мантия от игумена на светата обител архимандрит Севастиан.

Епископ Поликарп благослови игумена, братството и честните поклонници на манастира от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, като пожела на новопостригания монах вдъхновение, душевно спасение и напредване в служението, а на манастира „да се превръща в духовен пристан за всички поклонници, да бъде притегателен център за духовност, за вяра, надежда и любов“.

_5830375

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 2

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content