Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит прие Браницкия епископ Пахомий

B9913B6AB57D34F3B54317D065BD960FСветейшият Български патриарх Неофит прие на 14 декември Негово Преосвещенство Браницкия епископ Пахомий, ректор на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски”. 

Епископ Пахомий официално се представи пред Българския патриарх след своята епископска хиротония, състояла се на 19 октомври в Рилската св. обител тази година.

Светейшият патриарх Неофит пожела на новия епископ ревностно да служи на Бога, да напътства повереното му паство като епископ, да съблюдава чистота на вярата и да бъде винаги достоен и верен съслужител пред Божия престол. 

Епископ Пахомий благодари за топлия прием на Светейшия патриарх и му предаде благопожелания от името на преподавателите и учениците при духовното училище, както и му пожела благодатно посрещане на Рождеството на Спасителя. Патриарх Неофит отправи свое послание по повод настъпването на Рождество Христово към новоръкоположения епископ, а също така предаде своя архипастирски благослов към преподавателите, служителите и учениците при Софийската духовна семинария за радостни рождественски и новогодишни празници.

По време на срещата предстоятелят на Българската църква се информира за извършените ремонтни и реставрациони дейности в Софийската духовна семинария, както и за провеждането на учебния процес в духовното училище в условията на пандемия.

Материал: https://bg-patriarshia.bg/news/balgarskiat-patriarh-neofit-prie-branitskia-episkop-pahomiy

По новината работи: Ангел Карадаков

Visits: 1

Skip to content