Продължете към съдържанието

Празнична света литургия в Неделята преди Рождество Христово в митрополитския храм-параклис „Св. Вмчца Марина“

1297D97717BB082249F1A92BEB779B7AНа 19 декември, в Неделята преди Рождество Христово, когато Църквата е отредила да се четат първите стихове от евангелието според евангелист Матей с цел да си припомним обстоятелствата около тайнственото Рождество, което се извърши за спасението на човешкия род, в митрополитския храм-параклис „Св. Вмчца Марина“ в дворите на патриаршеския дом в Софийската митрополия, бе отслужена божествена света литургия от протойерей Петър Славов, енорийски свещеник при катедралния храм „Св. Вмчца Неделя“ в съслужение с протодякон Деян Коруноски.

Молитвено участие в богослужението взе Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, който се причасти с Тялото и Кръвта Христови.

Негово Светейшество отправи молитва за скорошно избавяне от епидемичната обстановка и бързо възвръщане към всекидневния начин на живот, като припомни, че всичко което се случва, не бива да потъмни радостта от очакването на светлото Рождество Христово, а с още по-усилна молитва да обърнем погледа и надеждата си към Спасителя Христос.

В края на богослужението Негово Светейшество бе възгласено многолетие за Светейшия патриарх, за Св. Синод и за православния български народ.

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 1

Skip to content