Продължете към съдържанието

Преждеосвещена св. Литургия в столичния храм „Св. Седмочисленици”

18 3 22 prejde sedmoНа 16 март, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит бе отслужена Преждеосвещена св. Литургия в столичния храм „Св. Седмочисленици“.

Богослужбата бе възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, с когото съслужиха архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Николай Коцев, предстоятел на храма, протойерей Валентин Кожухаров от храмовото духовенство и дяконите: Йоан Кръстителски, Никола Чочев, Евтимий Куков и Димитър Кутлев.

Великопостните църковни песнопения бяха изпълнени от храмовите клиросни певци. В края на литургията Негово Преосвещенство епископ Поликарп поздрави духовенството, певците и изпълнението на храма от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и обясни духовната нужда от отслужването на Преждеосвещена св. Литургия в дните на Великия пост.

"Всеки, който върви и стреми към Царството Небесно, има нужда да се съединява с Тялото и Кръвта Христови… Нека тези Тайни да бъдат за всеки един от нас за сила, насърчение за духовен живот и преуспяване в добродетелите. Нека, по молитвите на св. Алексий човек Божи, Бог да дарува на всеки потребното за духовното му преуспяване!" – каза владиката и благослови отново църковното събрание.

Текст: Весела Игнатова
Снимки: протойерей Костадин Тренев, Емануил Сетайеш

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content