Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит прие на среща посланика на Казахстан у нас Н. Пр. Избастин Темиртай

4AF6FED32B84D8DEE23AEB3DFAE30EE1Светейшият Български патриарх Неофит прие днес на среща Н. Пр. Избастин Темиртай, посланик на Р. Казахстан у нас. 

Приемът се състоя в патриаршеския кабинет в Софийска св. митрополия, а на него присъстваха Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. 

Посланик Темиртай благодари за възложността да се срещне със Светейшия патриарх и сподели на патриарх Неофит, че в страната му мирно и във взаимна толерантност живеят заедно над 100 общности, изповядващи различни вероизповедания – Православие, Римокатолицизъм, Ислям и Юдаизъм.

Посланикът каза още, че отношенията между България и Казахстан са изключително добри, като от началото на тази година между двете страни може да се пътува безвизово. Той разказа на Светейшия патриарх и за българската общност в страната му, която по официални данни наброява между 15 000 и 20 000 души. Избастин Темиртай подари на Светейшия патриарх книга, в която на български са представени богатствата и културните забележителности на Казахстан. 

Приемът завърши с благопожелания и надежда, както за бъдещи срещи, така и за създаването на общи инициативи и дейности.

Източник: bg-patriarshia.bg

 

Visits: 1

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content