Продължете към съдържанието

Нов център за семейно консултиране бе открит в столичния квартал „Младост“

IMG 0358 scaledС тържествен водосвет на 28 март бе открит нов център за семейно консултиране в столичния квартал „Младост“. Той се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към столичен район „Младост“ и е поредната съвместна инициатива на духовенството от столичния храм „Рождество Христово“ и кметската дирекция, обгрижваща деца.

Новият център за семейно консултиране ще помогне в ежедневната работа на МКБППМН. В състава на Комисията са включени представители на районната администрация, представители на дирекциите “Социално подпомагане”, на полицията, както и педагози, психолози, свещеници, юристи, логопеди и други специалисти.

Празничното водоосвещение бе отслужено от протойерей Лъчезар Вълков, свещеник от столичния храм „ Рождество Христово“. В края на последованието той се обърна към присъстващите кметски служители и специалисти.

„Има отчайваща нужда от вас и вашия труд!“ – каза в словото си той – „Вярвам, че хората като вас имат не само нужната компетентност, не само опит, но имат и любовта, за да вършат тази работа! Бог да ви дава сили и пламъкът, който е във вас, да гори все така ярко и силно, и да ви помага, когато страстите ви нападат, да ви избавя от вашите недъзи, така че тези, които дойдат тук,  да получат увереност, че хората тук мислят за тях и им помагат. Да намерят необходимата опора, за която да се закрепят и да продължат пътя си – било да се утвърдят в домовете си, било да поемат по стъпките на възрастни и достойни хора!“ – каза свещеникът, който самоотвержено се занимава с религиозното ограмотяване на деца.

„Бог да ви укрепи! Бог да ви даде това, което ви е необходимо в домовете ви, за да може тук да давате дължимото по свое желание и с всички свои сили! За много и благословени години!“ – благопожела той.

Празничното събитие продължи с откриване на фотографска изложба на ученици от 7 клас от 82 ОУ “Васил Априлов”.

Текст: Весела Игнатова

Снимки: Нина Комарова

{gallery}28-03-22{/gallery}

 

Visits: 2

Skip to content