Продължете към съдържанието

Архиерейска света Литургия със свещеническо ръкоположение в манастира “Седемте престола”

IMG00023 scaledНа 3 април, 4 Неделя на Великия пост – на св. преподобни Йоан Лествичник, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в манастир "Рождество Богородично" – "Седемте престола" беше отслужена архиерейска света Литургия.
По традиция, в Четвъртата неделя на Великия пост, когато си припомняме за живота и духовното творчество на св. Йоан Лествичник, се посещава мъжка света обител и се отслужва света Литургия с архиерейско предстоене.
Светата Литургия в манастир "Рождество Богородично" бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Севастиан, игумен на манастира, йеродякон Михаил, брат на светата обител, дякон Никола Чочев и дякон Димитър Кутлев.

Клиросното пение оглавиха г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, йеромонах Гавриил и йеромонах Натанаил, братя на обителта.
По време на светата Литургия епископ Поликарп ръкоположи във втората благодатна степен на свещенството – презвитер, йеродякон Михаил.
Епископ Поликарп пожела на новия йеромонах здраве, дълголетие и достойно служение на Господнята нива. Да бъде изряден и отговорен във всичко.
След тържественото богослужение епископ Поликарп поздрави архимандрит Севастиан и братята с новия йеромонах на манастира и им пожела да живеят в мир, разбирателство и снизхождение един към друг.
Епископ Поликарп поздрави братството на светата обител от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Снимки: протойерей Костадин Тренев
ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 1

Skip to content