Продължете към съдържанието

Успешна лятна програма за деца в столичния квартал “Младост”

IMG 20220624 194012За девета поредна година, под ръководството на секретаря на МКБППМН към СО район "Младост”, г-жа Стела Цакина, се проведе лятна програма за деца в начална и догимназиална училищна възраст. Тя се провежда с цел превенция на деца в риск, за приобщаване към интересни и полезни дейности, както и за получаване на нови знания. Тази година лятната програма се проведе в периода 20 – 24 юни, в новооткрития център на МКБППМН намиращ се в кв. „Младост – 1 А” бл. № 510. По традиция началото на  програмата бе дадено в енорийския храм „Рождество Христово”, където децата бяха благословени от протойерей Симеон Змейков, който ги запозна с устройството на храма, а г-жа Велина Андонова им разказа за различните дейности и занимания, които се провеждат в Енорийския център  при храма.

В рамките на програмата тази година децата имаха възможност да опитат различни творчески занимания провеждани от обществените възпитатели към МКБППМН, а някои от тях бяха водени от талантливи деца, които представиха на връстниците си с красотата на народните песни и музика, ирландските танци и някои видове художествено изкуство. Децата рисуваха, изработиха фигурки на животни от пластилин, рисуваха на асфалт и играха много занимателни игри, които научиха с помощта на по-големите участници в програмата. През дните те посетиха Зоологическата градина, където обогатиха знанията си за много от представители на животинския свят.

На 24 юни, в деня, когато Църквата чества паметта на св. Йоан Кръстител, лятната занимателна програма завърши с посещение на гр. Кюстендил. Групата бе посрещната в архиерейското наместничество на града в храм „Св. Димитър” и благословена от архиерейския наместник на Кюстендилска околия архимандрит Исаак, който запозна децата с историята, светините и чудотворните икони в храма. Децата изнесоха кратка програма с народни песни и за спомен получиха подарък детска Библия и детски молитвеник.

Най-малките участници в поограмата Константин и Карина, и Габриела блестящо представиха район „Младост“на фолклорния фестивал за народното творчество в с. Дрен.

 

Текст и снимки: Нина Комарова

{gallery}26-06-2022{/gallery}

Visits: 1

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content