Продължете към съдържанието

Тържествено беше открита новата учебна година в Академията на МВР

52403632681 c9ed5335c4 o scaledОфициално откриване на новата учебна година се проведе в Академията на МВР на 4 октомври 2022 г.

На събитието присъстваха министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на културата проф. Велислав Минеков, зам.-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директори на дирекции в МВР, ръководители на други служби, родители, близки и приятели на курсантите.

Празничното откриване започна с водосвет, който, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, бе оглавен от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Симеон Змейков, протойерей Костадин Тренев и йеродякон Вартоломей.

Епископ Поликарп поръси всички официални лица със светена вода, освети знамето на Академията и поднесе приветствие към присъстващите от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като пожела лека, благодатна и градивна нова учебна година.

След традиционния водосвет за откриването на учебната година и освещаването на знамето на Академията на МВР, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев поздрави курсантите от факултет „Полиция“ и факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“, които прекрачиха прага на Академията за първи път.

„Важно е в началото на своето обучение в Академията на МВР да осъзнаете силата на дълга и отговорността, които поемате към страната и гражданите. Превърнете ги в свое верую, а след това и в отлични резултати от обучението си. Очакванията към Вас са и винаги ще бъдат високи, затова трябва да проявявате изключителна последователност и задълбоченост както в учебната дейност и видовете практическа подготовка, така също и в изграждането на висок, обществено отговорен морал“, каза в словото си министър Демерджиев.

Поздрав към курсантите отправи и ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов.

„Всички Вие избрахте да бъдете тук, да се обучавате в Академията на МВР, защото сте последвали мечтата си да бъдете пазители на реда, да се борите срещу нарушенията, да спасявате. Това е призвание, което се отстоява с чест и достойнство. Именно затова Ви посрещаме с нетърпение и надежда. Както всяка година, така и сега, щом прекрачите прага на университета, тук се събужда академичният дух и започва да кипи истински живот. От днес Вие отново ще изпълните учебните и спортните зали, ще излезете на полигоните, за да продължите обучението си и да надграждате постигнатото, за да се обучавате в специалните умения и техники, необходими Ви в бъдещата кариера“.

Първокурсникът от факултет „Полиция“ курсант Петър Димитров също произнесе слово от името на новоприетите курсанти.

„Днес е ден, в който сбъдваме една дълго бленувана мечта – да застанем сред вас и да направим първите си крачки в Академията на МВР. Наясно сме, че поемаме по път, изпълнен с много отговорност и препятствия, но вярваме, че със силна воля и желание за труд ще оправдаем всички очаквания и ще постигнем желаните успехи в търсенето на истината и справедливостта“.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 0

Skip to content