Продължете към съдържанието

В София беше открит Фестивал на православната книга

52468005731 e3cfc53bfd o scaledС благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, на 31 октомври, в навечерието на празника на народните будители, в столичния храм „Св. София“ беше дадено началото на Фестивал на православната книга за Софийска епархия.

Фестивалът ще се проведе в рамките на една седмица в столичния храм, от понеделник до петък, в часовете от 18:00 до 21:00 часа.

Откриването на Фестивала започна с химна на Софийска света митрополия и приветствие от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, което прочете Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В първия ден бе изпълнена концертна програма от Православен хор „Св. Наум Охридски“ – София, с диригент д-р Андрей Касабов. Те изпълниха песнопения, свързани с прославата на св. Йоан Рилски Чудотворец.

Водещ-модератор на  вечерта бе г-жа Надежда Панайотова.

Според определената програма, първо бе представено издателството на Софийска света митрополия, с което запозна епископ Поликарп. Той запозна присъстващите с издателската дейност на Софийска митрополия и представи две издания: „Христос във византийската богословие“ и списанието  „Епархийски глас“.

Вечерта продължи с представянето на различни издания от столични свещенослужители: иконом Йоан Карамихалев, който представи свои издадени книги, протойерей Захарий Димитров, който представи издателската дейност на столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“, както и на проф. Иван Желев, който представи сборника Сборник „Защитата на вярата – предизвикателства и проблеми днес“, както и г-н Тони Николов, философ и журналист, който представи книгата „Смисълът на живота“ от Евгений Трубецкой.

След представянията беше дадена възможност на присъстващите да разгледат щандовете на представените издателства и да си закупят желаната книга.

На откриването на Фестивала присъствха архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, както и десетки православни християни.

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content