Продължете към съдържанието

Епископ Поликарп посети новостроящия се храм „Св. патриарх Евтимий“ в София

52491989912 f173cc3a1b o scaledНа 11 ноември Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп посети новостроящия се храм „Св. патриарх Евтимий Търновски“.

Заедно с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Костадин Тренев и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, той се запозна с хода на строителните дейности, които започнаха преди седмица.

На строителната площадка епископ Поликарп беше посрещнат от протойерей Лъчезар Попов, натоварен със строителството на храма, както и от г-н Кирил Костадинов, основен ктитор на храма и двигател за неговото въздигане.

Епископът беше запознат подробно с хода на строителството на църквата, както и с предстоящите планове според графика за изграждането на новата столична светиня.

„Слава Богу! Радостно е началото на изграждането на православен храм. Обнадеждаваща е първата гледка“ – бяха думите на Негово Преосвещенство, който пожела на предстоятеля, ктитора и неговия строителен екип лека, благодатна и безаварийна работа и всичко да върви по план, та в свое време новият храм да събере всички за освещаване. Той им благодари за християнската доблест, любов и постоянство в духовния живот и храмостроителство от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Присъстващите благодариха на духовниците и представителите на Софийска митрополия за посещението, подкрепата, както и за насоките в строителството.

Основният камък за построяването на храма беше тържествено положен на 20 януари 2022 г. от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в присъствието на г-н Румен Радев, президент на Р. България, г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, както и на представители на различни институции и организации.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 2

Skip to content