Продължете към съдържанието

Празничен концерт за Въведение Богородично в столичния храм „Преображение Господне“

315577748 6286832869900 4426499809932051651 nВ неделния ден на 20 ноември, в столичния храм "Преображение Господне" се състоя концерт по повод Въведение Богородично.

Празничната програма бе подготвена и изпълнена от децата на Детския православен хор „Св. Серафим Софийски“, с диригент г-жа Анелия Кочева.

Концертната програма започна непосредствено след светата Литургия с приветствие на предстоятеля на храма ставрофорен иконом Василий Сарян, който поздрави децата, родителите и многобройните енориаши, дошли на милото духовно тържество.

„Да благодарим на децата затова, че сърцата им са отворени за вярата,  да се радваме на тяхното присъствие и да молим на Божията Майка да ги укрепва, благославя и да ги пази от изкушенията на този свят“ – каза в словото си отец Василий.

В продължение на един час малките християнчета четоха откъси от нравствено-поучителни разкази, рецитираха евангелски и християнски стихове, пяха тропари и други църковни песнопения.

Концертът им завърши с изпълнение на химна на православната младеж “Напред със знамето Христово“, който запяха и някои от присъстващите.

Малките артисти силно впечатлиха многобройната публика, която се умили от техните ангелски гласчета и изпълнения, и им вдъхнаха радост и надежда, че православната вяра живее и в най-малките детски сърчица и ще пребъде во веки.

Текст: Весела Игнатова

Целият концерт може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=0v9cRvpsBq4


 

 

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content