Продължете към съдържанието

„Храмът е сърце“ – представяне на новата книга на протойерей Владимир Дойчев в Софийска света митрополия

viber image 2023 01 31 12 27 13 867В деня на светите Три Светители в зала „Екзарх Стефан“ на Софийската света митрополия бе представена четвъртата книга с проповеди на протойерей Владимир Дойчев – „Храмът е сърце“. Над 200 души дойдоха в мразовитата януарска вечер да разберат как се раждат проповедите на отеца и да чуят думи за спасение и утеха.

„Това е книга за миговете, които нахалстват да превземат вечността. Книга за мислите, които се обличат като юпита – изглеждат пълни с перспектива, но всъщност са обикновени измамници. За утешителните сънища, които се превръщат в кошмари. И за събуждането в утринта, когато грее слънце.“ – каза в началото на представянето авторът. „Храмът е място за красива любовна среща – между Възлюбилия ни Бог и възлюбената душа. Пространство, в което можеш да се уверяваш в Този, Който те обича и да го правиш винаги – завинаги.“ – сподели още отец Владимир.

В неусетно преминалите два часа имаше място и за сълзи, и за смешни истории, точно както става в разговор с приятели.
Протойерей Владимир Дойчев е енорийски свещеник в храмовете „Св. преп. Наум Охридски“ и „Въведение Богородично“ в столичния квартал ж.к. „Дружба“ 1. Първите му книги са „Среща с Живота“, „Срещи със смъртта“ и „Писмо до близък“, които заедно с новата – „Храмът е сърце“, бяха преиздадени отново.

Видео: Соня Анкова

{gallery}2023-01-31{/gallery}

Visits: 9

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content