Продължете към съдържанието

Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи Преждеосвещена света Литургия в храм „Св. Седмочисленици“

333694708 2424316917726769 1810667236941019618 n CopyНа 8 март, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит бе отслужена Преждеосвещена света Литургия в столичния храм „Св. Седмочисленици“.

Богослужбата бе предстоявана от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, с когото съслужиха архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Николай Коцев, предстоятел на храма, иконом Иван Найденов и протойерей Станко Дидов от храмовото духовенство, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Великопостните църковни песнопения бяха изпълнени от Тодор Стоянов, който бе подпомогнат от храмовите клиросни певци.

В края на литургията Негово Преосвещенство епископ Поликарп поздрави духовенството, певците и изпълнението на храма от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и обясни духовната нужда от отслужването на Преждеосвещена св. Литургия в дните на Великия пост.

"Да вървим по нашия духовен път и благодатно попорище с радост, с мир, с подкрепа свише, и това да ни бъде за спасение и вечен живот. Пожелавам ви благодатно навлизане в Страстната седмица и с истински духовни размисли и поведение да посрещнем светото Възкресение Христово! Леки благодатни и достойни дни на попрището на Великия и спасителен пост" – завърши словото си владиката.

Текст: Весела Игнатова

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 3

Skip to content