Продължете към съдържанието

Духовна среща на ученици от Перник с епископ Поликарп

ПоликарпНа 25 април в гр. Перник се проведе духовна среща на ученици от ОУ „Св. Иван Рилски“, гр. Перник, с Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Срещата се проведе в салона на представителната сграда на Областна администрация Перник и бе от поредицата училищни мероприятия свързани с отбелязването на 120 години от създаването на ОУ „Св. Иван Рилски“, гр. Перник.

Епископ Поликарп беше посрещнат в залата от г-жа Цветана Пиралкова, директор на училището, която и представи госта пред преподаватели, родители и ученици.

Срещата започна с кратка музикална програма, изнесена от децата и завърши с беседа от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, която беше насочена със запознаване на присъстващите с живота и делото на св. Йоан Рилски, както и духовната полза за всеки от онова, което ни е завещал светецът.

Епископ Поликарп подтикна всички да вървят достойно по стъпките на всебългарския светец, като изпълват сърцата си с вяра, надежда, любов. Той поздрави учениците, техните родители и учителите от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Директорът, учителите и децата получиха и подарък от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

От своя страна децата поднесоха на епископа подаръци, които лично са изработили.

Празничната среща завърши с обща паметна снимка.

На духовното тържество присъстваха и архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Людмил Колев, предстоятел на пернишкия храм „Св. Йоан Рилски“, свещеник Марио Михов, от същия храм, както и монахиня Павла, от пернишкия манастир „Св. Петка“.

 

Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content