Продължете към съдържанието

Православната детска градина „Успение Богородично“ отново отваря врати за малките християнчета

373470896 314511154588955 2711081178483383554 nПървата православна детска градина „Успение Богородично“ отново отваря врати да приеме малките християнчета от 2 до 6 години за учебната 2023/2024 година.
Ръководството на градината приканя вярващите родители да доведат децата си в прекрасно оборудваната детска база, където децата им ще могат непринудено да се запознават с православна култура и духовност.
За тях ще се погрижи екип от високо квалифицирани специалисти, които работят по утвърдената от МОН учебна програма. Времето на децата е ангажирано така, че максимално да се развиват своите интелектуални, емоционални и творчески възможности.
Педагогическият екип се стреми децата да се развиват цялостно и пълноценно като възпитават в тях умение да общуват хармонично, с такт и добронамереност. Стремежът е да се формира в тях любов и търпение, които са в основата на умението да имаш приятели, семейство, позитивни и градивни отношения в колектив. Формира се социална компетентност и адаптация, умения за свободно и творческо отношение към живота.

В програмата на Детската градина са заложени художествено – творчески дейности, който стимулират активното творческо отношение към действителността, музикални занимания и танци, който развиват емоционалната култура, виталност и създават положителни чувства и емоции у децата.
Веднъж седмично децата посещават храма, като се учат на култура на поведение в църква, познаване на християнските символи като е съобразено с достъпните за детското съзнание аспекти на християнската ценностна система. Не се допуска неподходяща за детската психика информация.
Всекидневно изучават английски език, който се преподава по атрактивен и ненатоварващ детската психика начин. Заложени са посещения на музеи, художествени галерии, театрални, оперетни и оперни постановки. За целта градината разполага със собствен микробус.
Специално изградената детска градина има отлична материална база, която се намира в двора на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в столичния квартал „Малашевци“. Тя е светла, просторна и уютна. Има обособен кът за собствена земеделски дейност, където децата сами засаждат и полагат грижи за своето стръкче цвете или зеленчук като целта е да се изгражда екологична култура – внимание, грижа и отговорност към природата.
Работното време на градината е от 8,00 ч. до 18,00 ч., всеки делничен ден.
През зимния период се използват бактерицидни лампи за въздух и повърхност, с което се намаля разпространението на вируси и укрепва здравето на децата.

Повече информация може да намерите: www.fasebook.com/DetskaGradinaUspenieBogorodichno
Точният адрес е: кв. „Орландовци“, ул. „Училищна“ № 8. Има транспорт с трамваи № 3, 4 и 18. Мястото е комуникативно, разполага с  места за паркиране.

Телефон за контакт: 0876 876 821

Имейл: jito10@abv.bg

Камелия Спасова, управител на административната и учебната дейност, педагог

{gallery}7-09-2023{/gallery}

Visits: 2

Skip to content