Продължете към съдържанието

Празничен водосвет по повод 144 години от създаването на Националната служба за охрана

53182376349 2d77357e0e o scaledНа 12 септември се навършват 144 години от създаването на българската Национална служба за охрана.

В чест на годишнината, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе извършен тържествен водосвет при параклиса „Св. Георги Победоносец“ в комплекса на НСО в столицата.

Водосветът беше възглавен от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Костадин Тренев, протодякон Иван Петков, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

На събитието присъстваха г-н Румен Радев, президент на Република България, бригаден ген. Емил Тонев, началник на НСО, както и високопоставени гости и редица работещи и обучаващи се в службата.

Епископ Поликарп преподаде благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит на всички присъстващи, пожелавайки им здраве и преуспяване в служба на Отечеството.

Ръководителят на НСО ген. Емил Тонев изнесе реч, в която подчерта дейността на службата.

Слово изнесе и държавният глава г-н Румен Радев.

Пред паметника на загиналите служители в изпълнение на служебния дълг, пред централната сграда на службата, беше извършено и поднасяне на венци.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 3

Skip to content