Продължете към съдържанието

Празник в драгалевския храм „Света Троица“

27 7adНа 30-ти септември в храм „Света Троица“ в столичния квартал „Драгалевци“ бе отслужена архиерейска света Литургия. С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български Патриарх Неофит тя бе възглавена от Негово Преосвещенство Велбъждския епископ Исаак, втори викарий на Софийския митрополит и архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение с протойерей Андон Софиин, свещеник Лука Китин и дякон Даниел Сираков.
Молитвено участие в светата Литургия взеха църковното настоятелство, кметът на район „Витоша“ Теодор Петков, народни представители, Татяна Попова, Антон Хекимян и десетки православни христ
ияни.

В края на богослужението епископ Исаак се обърна към християните със слово, в което говори за чествания просветител на Армения – св. свщмчк Григорий, и за предстоящия празник – Покров Богородичен. Архиереят приветства присъстващите от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит. Той поздрави от името на ръководството на Софийска света митрополия предстоятеля на храма и църковното настоятелство за грижите, които полагат за благоустрояването му, за да придобие за кратко време благолепен вид, както и на общинското ръководство, в лицето на районния кмет, което подпомага за благоукрасяването на храма и организирането на различни духовни мероприятия.

От своя страна свещеник Лука Китин благодари на Негово Светейшество за благословението, а след това и на Негово Преосвещенство за това, че е посетил поверената му енория и заедно с благочестивото събрание е отправил обща молитва съм Бога.

След св. Литургия бе извършен водосвет за здраве и благословение на присъстващите. По молба на г-н Теодор Петков и г-н Антон Хекимян бе отслужен и молебен за успехи на предстоящите местни избори за кметове и общински съветници, за район „Витоша“ и за София. Епископ Исаак поздрави кандидатите и им благопожела Божия помощ, благословение и мъдрост, призовавайки ги чрез вярата в Бога, достойно да извървят пътя към служението, което е високоотговорно – за добруването на хората, живеещи в София и региона.

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 4

Skip to content