Продължете към съдържанието

Празнична архиерейска вечерня в чест на св. Димитър в столичния кв. „Хаджи Димитър“

IMG 8409

На 25 октомври, в навечерието на Димитровден, в едноименния храм „Св. Димитър“ в столичния квартал „Хаджи Димитър“, бе отслужена празнична архиерейска вечерня.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит вечерно последование бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Заедно с него съслужиха архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Антоний Алексиев, предстоятел на храма, ставрофорен иконом Михаил Михайлов, иконом Симеон Иванов, протойерей Радосвет Станев, протойерей Петър Калчев, протойерей Георги Спасов, протойерей Иван Иванов, протойерей Стоян Димитров, свещеник Христо Пашов, протодякон Иван Петков и йеродякон Вартоломей.

Множество миряни от цяла София бяха дошли да влязат в радостта на настъпващия празник, в чест на св. Димитър Солунски.

На вечернята бе отслужен и чинът на петохлебието, а благоукрасено коливо с образа на св. Димитър бе осветено за здраве и спасение на всички присъстващи и техните близки.

След богослужението, епископ Поликарп произнесе поучително слово за живота и мъченичеството на св. Димитър, в края на което благопожела да преуспяваме под благодатния покров на Солунския Чудотворец и прикани в утрешния ден отново да се съберем в храма, за да вземем молитвено участие в светата Литургия.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 4

Skip to content