Продължете към съдържанието

Детска програма за Игнажден в столичния кв. Павлово

В навечерието на 20 декември, когато Църквата почита св. свещеномъченик Игнатий Богоносец, с прекрасно тържество децата от предучилищната група към 5 ОУ „Иван Вазов“ в столичния кв. Павлово поставиха началото на Рождественските празници.

С приказен рецитал децата преразказаха основните моменти от святата нощ с раждането на Спасителя, както и родните традиции, свързани с отбелязването на този светъл за християните празник. Наред с усмивките по лицата на децата, заблестяха и сълзи в очите на родителите, впечатлени от прочувствените песни, стихове и диалози, с които децата стоплиха сърцата им.

След поздрава на децата към всички „Честито Рождество Христово!“ и заслужените аплодисменти, свещеник Пламен Николов от храм „Св. прор. Илия“ в кв. Княжево преподаде отечески благослов от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит: „Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение“! От нас зависи дали да бъдем пълноценни хора, като се грижим не само за телата, но и за душите си. Така, както днес децата го направиха, невинно засвидетелствали вярата си, те ни пренесоха в онази тиха и свята нощ.“

От името на всички родители, отец Пламен благодари на учителите, г-жа Тодорова и г-жа Шопова, за възпитаването на децата в християнските ценности и вяра в Бога. Децата останаха очаровани от подаръка, който получиха от името на Софийската митрополия – Евангелие в преразказ за деца. Родителите бяха дарени със Свещеното Писание на Новия завет.

Visits: 151

Skip to content