Продължете към съдържанието

Излезе от печат новият брой на списание „Епархийски глас“, в памет на Българския патриарх Неофит

novo

На 24 април излезе от печат първият брой на списание „Епархийски глас“ за 2024 г., посветен на упокоилия се преди малко повече от 40 дни Български патриарх и Софийски митрополит Неофит (1945–2024).

Извънредно в новия брой е поместен обширен материал за кончината, заупокойните богослужения и погребението Негово Светейшество, съболезнователни слова на предстоятелите на поместни православни Църкви, както и избрани откъси от Възкресните слова на патриарх Неофит през годините.

В броя ще откриете също така Слово за празника Вход Господен в Йерусалим на Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, разговор със ставрофорен иконом Кирил Попов „В памет на благия патриарх Неофит“, светоотечески поучения за Великия пост, последното интервю с протопсалт доц. д-р Димитър Димитров, слова на цар Борис III за вярата и Българската църква, проучване за службата на св. цар Петър на Георги Канев, статии за църковната музика от Асен Атанасов и Никола Антонов, текстове за поста и за отшелничеството на Евгения Комарова-Казиола и на Нина Борисова, разказ на свещеник Ивайло Борисов, детска пиеса за Възкресение, както и по-важните епархийски вести от годината.

Списанието е на продажна цена от 5 лева и съдържа 144 цветни страници в голям формат, с луксозна корица. То може да бъде закупено от храмовете и манастирите в Епархията, както и от домакина на Софийска света митрополия – г-н Кольо Лозанов. За контакт: гр. София, ул. Калоян №7, ет. 1, стая 7, тел.: 02/ 987 74 89, 0879 259 293.

Архивните броеве на списанието можете да изтеглите в електронен вид от страницата на списание „Епархийски глас“.

Visits: 240

Skip to content