Продължете към съдържанието

Благотворителен великденски концерт „Христос воскресе – светла радост донесе!“

На 27 април пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ в столичния кв. „Люлин“ се състоя благотворителен концерт „Христос воскресе – светла радост донесе!“, с подкрепата на Столична община – район Люлин, директорите на училищата от район Люлин и Културен център „Люлин“. Официално беше открита и галерия на открито под надслов „Великенски шарки, любов и Възкресение“ с рисунки на деца от всички училища от района.

Празничното събитие започна с водосвет, отслужен от иконом Лъчезар Попов, председател на църковното настоятелство на новостроящия се храм, и протойерей Васил Танев. В концерта участваха Фолклорен ансамбъл „Българе“, Калоферски гайдари и ученици от всички училища на район Люлин. Бяха засадени и секвои в двора пред храма, на които всяко училище се представи със специално послание.

Събраните средства чрез благотворителни картички ще помогнат за строежа на храма, а инициативи като тази възпитават народния дух, съхраняват християнските ценности и подобно на многовековните посадени дръвчета ще напомнят за стойността на доброто през светлите празници на Възкресението.

Текст и фотографии: Моника Павлова, 137 СУ „Ангел Кънчев“

Visits: 116

Skip to content