Продължете към съдържанието

Панихида за княз Кардам в 40-ия ден от кончината му

panihida kardamВ събота, 16 май, в столичния храм "Свети Седмочисленици" бе отслужена панихида за упокоилия се преди 40 дни Божи раб Кардам, княз Търновски и херцог Саксонски, който е най-големият син на Негово Величество цар Симеон II Сакскобургготски.

Той почина на 7 април тази година в мадридската болница "Санчинаро". Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008 г., от която не успя да се възстанови. Кончината му настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване.

В 40-я ден от неговата кончина заедно с царското семейство за упокоение на душата му се помоли и Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.

 

Панихидата бе предстоявана от патриаршеския викарий Тивериополски еп. Тихон, председател на църковното настоятелство на ПКСХП "Св. Александър Невски".

Въпреки желанието на царската фамилия за извършване на заупокойното последование в тесен семеен кръг, множество софиянци се бяха събрали да се помолят за душата на починалия български княз и да изкажат съпричастността си към семейството. Сред благочествите и христолюбиви българи дойдоха и много хора, познати от обществения и политически живот на страната.

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:202 limit=40|columns=3}

Visits: 0

Skip to content