Продължете към съдържанието

Светейшият патриарх Неофит прие посланика на Дания в България

poslanik daniaНегово Превъзходителство г-н Кристиан Кьонигсфелд – посланик на Кралство Дания в Р България, имаше днес официална визита при Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. В срещата, преминала в задушевна атмосфера, също взеха участие Браницкият еп. Григорий – викарий на Софийския митрополит, и г-жа Александра Карамихалева – началник-отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

В хода на разговора бяха обсъдени темите за важността от взаимно зачитане и разбирателство между представителите на различните религиозни общности и ролята на Църквата и вярата в съвременното общество.

 

Негово Превъзходителство сподели негативния опит, който има Дания в изостряне отношенията с ислямския свят вследствие провокативни карикатури на Мохамед в датския печат, и констатира със задоволство добрия пример на мирно съжителство между хора от различни вероизповедания в България.

Негово Светейшество подчерта, че гаранция за междурелигиозния мир е уважението към религиозните чувства на хората и взаимното зачитане на убежденията им и пожела на посланик Кьонигсфелд чувството за сигурност и безопасност, на което се радва в нашата страна, да спомогне за доброто изпълнение на мисията му и за опознаването на историческите и културни традиции в България.

Снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:205 limit=10|columns=3}

Visits: 0

Skip to content