Продължете към съдържанието

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие посланика на Германия

poslanik germaniaНегово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес в патриаршеския си дом Негово Превъзходителство немския посланик Детлеф Лингеман. В официалната среща взеха участие преосвещеният Браницки еп. Григорий – викарий на Софийския митрополит, г-жа Александра Карамихалева – началник-отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод и г-н Йонг Шенк – съветник при посолството на Германия в София.

Посланик Лингеман сподели задоволството си от значимата роля на Българската православна църква в страната и съвременното ни общество и постави въпроса за кадрите, с които разполага БПЦ, финансовата й издръжка и проблема със собствеността на БПЦ, като сподели впечатленията си от регулирането на отношенията между Църквата и държавата в страните, в които е бил на дипломатическа служба.

 

В хода на разговора бе изразено задоволството на двете страни от традиционно добрите отношения между България и Германия и надеждата, че взаимнополезното сътрудничество в областта на икономиката, образованието и културата ще продължи и занапред.

Снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:206 limit=10|columns=3}

Visits: 0

Skip to content