Продължете към съдържанието

Църква и медии – нова магистърска програма в Софийския университет

obqva magistriБогословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започва от академичната 2015 / 2016 година прием на студенти в нова магистърска програма „Църква и медии“. Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит благослови обучението на бъдещите студенти по богословие на среща с новоизбраното ръководство на факултета, начело с декана доц. д-р Александър Омарчевски, който е и научен ръководител на новата програма за православна журналистика. 

Студенти по магистърска програма „Църква и медии“ могат да станат всички, които проявяват интерес към църковното благовестие в дигитална среда и към публичната комуникация на християнските ценности. Завършилите бакалавърска степен богослови ще преминат два семестъра обучение по интердисциплинарни теми, свързани с църковната журналистика и медиен анализ на отразяването на религиозните проблеми в средствата за информация. Завършилите друг профил висше образование – различен от теология, ще преминат първоначално през два семестъра базисно обучение в православно богословие, след което ще придобият в два семестъра медийна опитност в обществената комуникация. Лекции по новата програма ще изнасят преподаватели както от Богословския факултет, така и от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. 
 
Документи за кандидатстване вече могат да се подават в университета. Приемът на студентите става след събеседване за проверка на общата култура на кандидатите, което ще се състои в края на септември 2015 година. Обучението е задочно и платено. Завършилите магистърската програма ще могат да работят като журналисти в църковни медии и в политематични издания, като специалисти по медиен мониторинг и анализ в държавни и неправителствени организации, като съветници и експерти по църковна комуникация и като независими издатели, продуцентии и автори на медийна продукция на църковна тема.   
 
За повече информация и записвания се обръщайте към секретаря на програмата Ивайло Начев, на телефон 02 / 9890 115 вътр. 15,  email :   ivo _ ricky @ abv . bg

{youtube}eHB5_06DEkM{/youtube}

Visits: 0

Skip to content