Продължете към съдържанието

Обновен е храмът на Неделишкия манастир

IMG 1205На 10 октомври Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, извърши обновяване на храм „Св. Атанасий Велики“ в Неделишкия манастир чрез полагане на антиминс. 

Манастирът се намира в община Драгоман, закътан сред вековни гори и гъсти храсталаци и дълго време е бил запуснат. Църквата му е била изцяло занемарена, полуограбена, от сградите са останали само руини. Днес с активното съдействие на общинското ръководство и на Софийската света митрополия, с помощта на средства от европейска програма и на частни дарители храмът е възстановен и отново действащ.

В обновлението и в св. архийерейска литургия заедно с епископ Григорий съслужаваха  ставр. ик. Ангел  Ангелов,  протосингел  на Софийската св. митрополия, иконом Кирил Дидов, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Симеон Иванов и дякон Васил Танев. Певците бяха водени от г-н Андрей Касабов, секретар на Софийската св. митрополия.

Сред многобройните богомолци бяха и г-жа Росица Иванова, областен управител на Софийска област, г-н Андрей Иванов, кмет на град Драгоман, г-жа Лидия Банкова, заместник кмет на община Драгоман и др.

 

Текст и снимки: Мартин Митов

{joomplucat:287 limit=30|columns=3}

 

 

 

 

Visits: 2

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content