Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит пристигна в Москва

DSC 0008Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит  и придружаващата го делегация пристигна в Москва.
Той е на официално петдневно посещение в Русия / 7 – 11 март/ по покана на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил и ръководството на Международния обществен фонд „Единство на православните народи” (МОФ ЕПН), начело с президента проф. В. А. Алексеев.

Поводът на визитата е премията за 2015 г., която Международният фонд присъди на патриарх Неофит за „принос към единството на православните народи и утвърждаване на християнските нравствени ценности в обществото”.
Церемонията по награждаването ще се състои на 9 март в голямата зала на храм „Христос Спасител” в Москва. Патриарх Неофит ще бъде награден заедно с президента на Република Сърбия Томислав Николич и председателя на Държавната дума на Руската федерация С. Е. Наришкин.

Негово Светейшество патриарх Неофит и придружаващата го делегация бяха  посрещнати на       летище „Шереметиево” от Негово Високопреосвещенство Волоколамски митрополит Иларион – председател на Отдела за външно-църковни отношения, Подолски епископ Тихон – председател на Финансово-имуществения отдел на Московската патриаршия. Гостите бяха приветствани още от извънредният и пълномощен посланик на Р България в Русия Бойко Коцев, и представителя на Българската църква в Москва- архимандрит Теоктист.

Снимки: Здравко Кънев

{joomplucat:142 limit=10|columns=4}

Visits: 1

Skip to content