Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит се срещна с футболната легенда Христо Стоичков

IMG 9389Носителят на "Златната топка" Христо Стоичков, който стана официално посланик на ЮНЕСКО се срещна днес с Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.
Носителят на най-престижните футболни награди Христо Стоичков се благослови от патриарх Неофит и му поднесе символични дарове, свързани със световноизвестната му спортна кариера. Той отправи покана за утрешното си юбилейно честване, което ще се състои националния стадион "Васил Левски". Уникалното по рода си събитие е озаглавено "50 години номер 8" като идеята и желанието на Камата е да сподели празника си, както с всички почитатели на футбола у нас, така и с най-големите футболни звезди в света, не само от близкото минало, но и от днес.

"50 години номер 8" няма да е просто приятелски мач, а нещо много повече – грандиозно шоу, което ще събере на едно място все признати футболни легенди от световна величина. Те ще излязат заедно на терена за една изключително интересна среща… Очакват се 42 000 –хилядна публика и 52 футболни звезди”- каза най-успелият български футболист и покани патриарх Неофит да сподели с него юбилейния си празник.
В сърдечни разговори премина срещата  на патриарх Неофит и легендата на българския футбол, който темпераментно сподели с главата на Българската църква за работа си в създадените от него футболни академии в света, частния телевизионен канал и младежките школи. Като успешен футболист той сподели, че се старае да подпомогне талантливи млади хора, като не само им предостави условия да се развиват в спорта, но и ги мотивира да имат ясни цели и задачи в живота.

На срещата в патриаршеския дом, заедно с Негово Светейшество присъства главния секретар на Св. Синод- архимандрит Герасим, а легендата на българския футбол бе придружаван от неговите най- близки сътрудници.

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:152 limit=10|columns=3}

Visits: 0

Skip to content