Продължете към съдържанието

Православен медицински център бе открит в София

img 0350Днес, 21 май, в деня когато Църквата чества св. Консктантин и неговата майка- царица Елена в София, на ул. "Княз Борис 1" №14 бе открит Православен медицински център. Той е съвместен проект на Софийска св. митрополия, православно сдружение "Св. Марина" и е дело на д-р Елена Станчева от София.

"Православният медицински център, който много желаехме е вече факт. Тук ще работят добри специалисти и всеки който почувства необходимост ще получи помощ от ръката на вярващ човек, от лекар който ще му вдъхне  надежда за бъдеще. "- каза след тържествения водосвет в чест на откриването Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит,  който бе специален гост на събитието.
Восветът бе отслужен от Браницки еп. Григорий в съслужение със софийския  протосингел ставр. ик. Ангел Ангелов и столични духовници.
Медицински център "Гина" както е наречен от организаторите е здравно заведение за извънболнична медицинска помощ. В него са привлечени да работят 12 специалисти и трима общопрактикуващи лекари. В центъра ще се извършват апаратни и инструментални изследвания, като за тази цел ще функционират шест кабинета.

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:445 limit=20|columns=3}

Visits: 0

Skip to content