Продължете към съдържанието

Награждаване на софийските победители в Националния конкурс “Бог е любов”

img 1630На 30 май в залата на Софийска св. митрополия бяха наградени отличилите се млади творци взели участие в Националния конкурс „Бог е любов“, организиран за 15 път от Министерството на науката и образованието. В сградата на Софийска митрополия се събраха над 100 деца, придружени от своите ръководители, които бяха сърдечно приветствани от Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит.

 

"Това е радостен ден, в който Софийска митрополия посреща толкова много изявени ученици, заслужили похвалите и наградите, които получават. Конкурсът „Бог е любов“ показва постиженията на децата, но и огромната работа, извършена от техните учители, които са разгорели в тях желанието да участват, които са запалили в тях искрата за знания за вярата"- каза архиереят в приветствието си и преподаде  патриаршеския благослов на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

С кратка музикална програма поздравиха  многобройните присъстващи, възпитаници на Софийската духовна семинария"Св. Йоан Рилски", които имат категоричен победител в софийската надпревара.

Г-жа Ваня Станчева, старши експерт в РИО на София – град поздрави отличилите се ученици и заедно с еп. Григорий награди всеки от тях с грамота, книга и лакомство.

На събитието присъстваха: ставр. ик. Ангел Ангелов, протосингел на Софийска митрополия и г-н Ангел Младенов, член на журито на Националната комисия и членовете на Софийската комисия на конкурса .

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:451 limit=40|columns=3}

Visits: 0

Skip to content