Продължете към съдържанието

Упокои се в Господа свещеник Георги Йорданов Николов

На 2 юни се представи в Господа свещеник Георги Йорданов Николов от Дупнишка духовна околия. Упокоилият се свещеник е роден на 28 юли 1965 г. в гр. Дупница. Основно и начално образование придобива в родния си град. Завършва начална педагогика в Учителския институт в гр. Дупница, след което преподава в Дупнишки среднообразователни училища.

През 1993 г. завършва висше образованиев Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Ръкоположен е за дяконна 17 май 1994 г. от митрополит Игнатий, който е управляващ Врачанска епархия, а за свещеникна 19 юни 1993 г. от Драговитийския епископ Йоан, игумен на Рилския манастир.

 

Бил е енорийски свещеникпри катедралния храм „Св. вмчк Георги Победоносец” в гр. Дупница като допълнително е завеждал енорията при храма „Успение Богородично” в с. Мламолово, Дупнишко.

Бил е дългогодишен капеланпри параклиса „Св. Иван Рилски” в затвора в гр. Бобов дол като едновременно е отговарял и за параклиса „Св. вмчк Георги Победоносец” в затворническото общежитие в с. Самораново, Дупнишко.

Бог да го прости и всели в селенията на праведните!

Опелото ще бъде отслужено на 4.06.2016 г. /събота/ от 11.30 ч. в катедралния храм „Св. вмчк Георги Победоносец” в гр. Дупница.

Visits: 1

Skip to content