Продължете към съдържанието

Празничен водосвет в с. Свети Спас

P 20160630 105516Ден след Петровден, в деня на Събора на св. славни и всехвални 12 апостоли на празник в Базата за отдих "Секвоя" в село Свети Спас в подножието на Рила /почивната станция на МВР/ край Долна баня се стекоха десетки миряни от рилския град, заедно с работниците, служителите и първите летовници.
За 12-тия храмов празник тържествен  водосвет и литийно шествие отслужи енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров около църквата "Св. св. апостоли Петър и Павел" в единствената засега св. обител в системата на Вътрешното министерство. С чудесни песнопения украсиха празника църковния хор, с ръководител Румяна Дамянова.

След като всички се поръсиха за здраве и благоденствие и успешен туристически сезон, бе осветен и специално приготвения за празничната трапеза агнешки корбан от домакините на почивната станция, с управител Нина Матрачийска.
По традиция по време на празничния обяд с маркови бонбони на малка патерица почерпи именякът от колектива Петър Кьосев, след което почерпи за именния си ден и леля Павлинка Николчова.

 

Текст и снимки : Любомир Кузов

P 20160630 121009

Visits: 0

Skip to content