Продължете към съдържанието

Оставете децата и не им пречете да дойдат при мене (Mат. 19:14)

verouchenie.comСтартира нов православен сайт в помощ на учениците и учителите по религия в общообразователните училища, както и на преподавателите и децата в прицърковните училища. 
Сайтът „Вероучение за учители и ученици“ (с адрес: verouchenie.com) има за цел да събере на едно място всички с интерес към обучението в православната вяра и е проект на фондация „Покров Богородичен“. В него ще могат да бъдат открити учебници и учебни помагала, иновативни методи на преподаване, видеоматериали, както и много идеи за игри и творчество. Целта на сайта е да улесни и да даде възможност за координация между учителите, като събере на едно място техния опит и знания. Да бъде място за споделяне и взаимопомощ, с единственото желание православната вяра да достигне до все повече детски сърца. В базата от данни лесно ще може да се свалят и качват материали, различни игри и тематични уроци.

Екипът ще работи в следните направления:
  • Създаване на база данни с материали по вероучение – тематични и креативни техники за преподаване, игри, интерактивни задачи за най-малките. Място, където учителите ще споделят опит, знания и желание за работа. Ще публикуваме информация за вакантни места, ресурси, документи и специализирани новини.
  • Работа с ученици с цел подобряване на религиозното обучение и създаване на приятелска среда и общност от православни младежи.
  • Насърчаване на млади учители по религия да работят с групи от ученици в училищна и църковна среда. Мотивиране на прицърковните училища да показват резултатите от работата си и да участват в различни инициативи.
  • Надеждата на организаторите е сайта да се превърне в любимо място за срещи между учители, родители и деца – място за свободно общуване и създаване на приятелски кръг. Място, където децата и младите хора ще бъдат подкрепяни да изявяват своите духовни търсения, да се включват в конкурси, да печелят награди и да откриват приятели. Всички помагала, учебници, уроци, сценарии, приказки, игри, тестове ще улеснят преподавателите и ще възпитат в децата повече вяра, надежда и любов един към друг и към Бога.
Инициативата има и фейсбук страница
 
 
 

Visits: 0

Skip to content