Продължете към съдържанието

Дамско рали „Благовещение 2017“ в Долна Баня

Рали Благовещение 2017За 13-та поредна година на паркинга на новия спортен комплекс в Долна баня се проведе традиционното дамско състезание по майсторско управление на лек автомобил "Благовещение 2017".
То бе организирано от община Долна баня в лицето на кмета Владимир Джамбазов и бе под патронажа на председателката на общинския съвет Лиляна Драганова, която откри надпреварата и пожела на участничките безаварийно шофиране по трасето и успешно изпълнение на отделните елементи.

Водосвет за здраве отслужи енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, който след като припомни за благата вест, която получила Божията Майка, че ще роди Спасителя, се присъедини към пожеланията за успех на всички участнички в състезанието, като ги поръси със светена вода.
В дамското рали взеха участие общо седем състезателки, които мериха сили с личните си автомобили по специално подреденото трасе от заместник кмета на общината инж. Красимир Тодоров – главен съдия на състезанието, като му помагаха отново екип от съдии, служители от общинската администрация.
Трасето, подредено на паркинга на спортния комплекс включваше изпълнението на общо осем елемента. Един от тях по традиция бе дамите спирайки на знак „Стоп“ и получавайки червило да се разкрасят за финала на надпреварата.
Първа и в тазгодишното издание на дамското рали в Долна баня с най-добро време от 1 минута 43 секунди и 74 стотни се класира Силвия Вельова, втора отново остана Цветанка Сестримска с време от 1 минута 44 секунди и 31 стотни и трета в класирането остана Ангелина Троянска с 2 минути 29 секунди и 49 стотни. В автомобилната надпревара взеха участие и Ангелина Заркова, Милена Апостолова, Светлана Бояджиева и Елена Николова, но техните времена бяха далеч зад призьорките.
Победителките и всички участнички в дамското рали бяха наградени от председателката на общинския съвет Лиляна Драганова с грамоти, парични и предметни награди.
С интерес и голямо внимание и тазгодишното дамско състезание проследи долнобанският градоначалник Владимир Джамбазов в компанията на общински съветници, служители от общинската администрация и десетки зрители.
По традиция на финала на автомобилното рали всички се почерпиха с печена скумрия и картофена салата, специално приготвени за участничките в надпреварата, организаторите и зрителите, специално приготвени от главния готвач Кирил Драганов – съпруг на председателката на общинския съвет в рилския град и неговите колежки от кухнята на домашния социален патронаж.
 
Текст и снимки: Любомир Кузев
{joomplucat:282 limit=10|columns=4}

Visits: 0

Skip to content