Продължете към съдържанието

На третият ден на Великден в Долна баня – среща на Сдружението на хората с увреждания „Венетица“

Отец Пламен Димитров с членовете на СдружениетоНа третият ден на Великден членовете на Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ в Долна баня закриха тазгодишния сезон на дневните седянки. Скъп гост на последната сбирка на долнобанските инвалиди бе енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, който след като подари на всеки по едно червено яйце и поздрави всички с „Христос Воскресе“ говори за големия християнски празник, за християнските ценности в живота, за словото и символите на Великден. 

Председателката на Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ инж. Светла Стоименова подари на отец Пламен книгата на Васил Игнатов „Хан Крум – победоносецът“ в знак на благодарност от всички членове към неговата отзивчивост винаги, когато бъде поканен да гостува на инвалидите в техния клуб по различни празнични поводи.
Инж. Светла Стоименова също поздрави със светлия християнски празник другите членове на Сдружението и направи кратка равносметка на сбирките на дневната седянка през сезона, като спомена, че са почетени и отбелязани всички големи национални, християнски, народни и местни празници подобаващо, както и за тях са подредени и направени красиви изложби и кътове в клуба с различна тематика, показващи и таланта на долнобанските инвалиди. За добрата работа през сезона и таланта на членовете от организацията и техните приятели и съмишленици председателката инж. Светла Стоименова ги дари с по един голям шоколад.
Закриването на сбирките от тазгодишния сезон на дневната седянка на Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ бе съпроводено с празничен обяд и много наздравици, традиционен ритуал с чукането на великденски яйца и дегустацията на великденски козунаци.
 
Текст и снимки: Любомир Кузев
{joomplucat:427 limit=4|columns=4}

Visits: 0

Skip to content